Kako skinuti video sa Youtube ?

Ovo pitanje, kako skinuti video sa youtube-a, mnogi postavljaju na razoraznim forumima i opcenito na Internetu.
Vrlo je jednostavno ovo izvesti, ali samo ako imate Firefox kao browser. Internet Explorer i inace ne preferiram, ne svidja mi se i ima sigurnosne rupe, kao i manu da za njega nema dodataka (add on-a) kao za Firefox.
Znaci prvo si skinite Firefox i instalirajte ga ( nadam se da ne moram opisivati kako to napraviti). Nakon toga, otidjite na ovaj link : http://www.downloadhelper.net/install.php , i kliknite na Add to Firefox. Nakon toga restartajte Firefox.
Sada svaki put kada ste na nekoj stranici na kojoj se nalazi neki video koji je moguce skinuti, na vrhu prozora od Firefoxa, odmah desno od ikone Home, vrtjet ce vam se tri male kuglice:

downloadhelper

Kada zelite skinuti video, kliknete na ovu malu plavu strelicu desno od ove ikone s tri kuglice, i pojavit ce vam se link za skidanje, na kojeg opet kliknete i odredite folder gdje zelite da vam se skine video u vas PC.

Eto, vrlo jednostavno, a vrlo korisno!

Pozdrav i do citanja !

Komentari
Darijan kaže:


Ja imam drugi problem. Treba da skinem par videa sa youtuba za prezentaciju, na sajtu su super kvaliteta, a kad ih skinem video kasni za zvukom i to puno. Probao sam na ovaj način, i preko youtube downloadera, ali bezuspješno. Možete li mi kako pomoći?

drmrgood kaže:


Nisam se do sada susreo sa tim problemom. Mozete probati slijedece: kada na youtubeu kliknete na ikonu od download helpera, ponudit ce vam vise opcija. Probajte skinuti i .mp4 i .flv verziju, pa pogledajte da li video u obje verzije kasni za zvukom.

Anabela kaže:


Mnogi su došli u očaj kad su shvatili kako sa YouTube-a ne mogu skinuti video, u vecini slucajeva se radi o glazbi. Zato ćemo se u ovom tutorijalu pozabaviti sa skidanjem videa sa dotične stranice.
http://www.youtubeump3.net
Izaberite neki YouTube video, posjetite gore navedenu web stranicu, unesite url spota, i jednostavno posle preuzimanja sacekajte zavrsetak konvertiranja i uzivajte u brzom downloadu.

drmrgood kaže:


Odlično, evo još jedan način !
Hvala !