Evo danas još jednog posta vezanog uz AdSense način zarade na vašim i našim web stranicama.

Što je AdSense split testing, kojeg još zovemo i A/B test?

Ovo je metoda postavljanja reklama različite veličine na web stranicu, na ista ili različita mjesta. Znači, ako sada imate reklamne blokove na svojoj stranici veličine 300×250, probajte napraviti nove veličine 336×280 i postavite ih na isto mjesto. Poznato je da adsense blok veličine 336×280 ima najviši postotak klikova (CTR), kao i najveću cijenu po kliku, a u ovoj veličini oglašava i najveći broj oglašivača na webu. Ostavite ovako tjedan dana i pratite statistike, i usporedite ih sa onima kada ste imali stare reklame veličine 300×250. Trebali bi imati veću zaradu, kao i bolji CTR.

Kada sa ovakvim testiranjem utvrdite koja veličina reklama vam nosi veću zaradu (možda je kod vas slučaj da ćete veću zaradu imati baš sa blokovima 300×250, to nećete znati dok sami ne testirate), možete prijeći na testiranje bolje pozicije reklama. Obično je prva reklama stavljena na početak posta u lijevu stranu (kao kod mene), jer je poznato da se ljudsko oko na web stranicama najviše zadržava na mjestima oblika latiničnog slova E. Ali, jednako kao i gore opisani slučaj, to nećete znati dok sami ne probate, pa prema tome možete reklame prebaciti na desnu stranu, ostaviti ih tako tjedan dana i pratiti što se dešava. Ako vam zarada bude još bolja, super, postigli ste što ste htjeli, a ako ne, vratite ih nazad ulijevo.

Naravno, možete još eksperimantirati sa veličinom i bojom fonta u reklami, ali pazite. Uvijek mijenjajte samo jednu stvar istovremeno, je jedino tako ćete znati koja i kakva točno promjena vam je donijela veću (ili manju) zaradu.

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/12/split-test.pnghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/12/split-test-150x150.pngdrmrgoodTutorijali
Evo danas još jednog posta vezanog uz AdSense način zarade na vašim i našim web stranicama. Što je AdSense split testing, kojeg još zovemo i A/B test? Ovo je metoda postavljanja reklama različite veličine na web stranicu, na ista ili različita mjesta. Znači, ako sada imate reklamne blokove na svojoj stranici...