Evo obećanog nastavka o mojoj Amazon Affiliate web stranici. Doduše sada već imam tri takve stranice, ali najstarija najbolje i zarađuje. Recimo od dvije stranice u 12. mjesecu zaradio sam 360 $, što je sasvim fina brojka.

Najnoviju stranicu napravio sam pred par dana i ona se bavi proizvodima za njegu brade. Zašto baš ti proizvodi ? Zato jer je puštanje brade opći hit u svijetu pa i kod nas, i zato što ima masu proizvoda na tu temu na Amazonu.

Na najstarijem sajtu koji ujedno najbolje i zarađuje pišem o dronovima tj. pišem review različitih dronova. Sajt je star godinu i 3 mjeseca. Samo taj sajt je u 12. mjeseci zaradio 355 dolara, drugi sajt koji je star 3 mjeseca i na kojem pišem o gramofonima je zaradio 10 dolara. Treći i najnoviji sajt naravno još ne zarađuje jer je star tek nekoliko dana.

Prvi i najstariji sajt uopće ne pratim, pokušao sam ali nemam pojma odakle dolazi posjeta i odakle takva zarada, zbilja ne znam kako sam to ostvario. Drugi sajt o gramofonima ima prema Ahrefs alatu preko 700 keyworda u top 100 a u top 20 imam otprilike 20 keyworda koji sveukupno imaju oko 8000 pretraga, što je solidan rezultat za 3 mjeseca star sajt.

Dronovi imaju jako veliku konkurenciju, dok gramofoni ipak imaju nesto manju, a proizvodi za njegu brade pak najmanju. U 2016. godini najprodavaniji proizvod na Amazonu bio je upravo gramofon.

Eto toliko za sada, izvještavat ću vas i dalje o napretku stranice.

 

drmrgoodRazno
Evo obećanog nastavka o mojoj Amazon Affiliate web stranici. Doduše sada već imam tri takve stranice, ali najstarija najbolje i zarađuje. Recimo od dvije stranice u 12. mjesecu zaradio sam 360 $, što je sasvim fina brojka. Najnoviju stranicu napravio sam pred par dana i ona se bavi proizvodima za...