Možda ste negdje već čuli za ovaj pojam, ali niste imali pojma na šta se to odnosi. E pa u ovom članku ja ću vam malo razjasniti što i kako.

Svi ste naravno čuli za Amazon, jedan od najvećih globalnih online shopova. Možda niste znali da je moguće zaraditi novac prodajući stvari sa Amazon shopa kao posrednik. E pa moguće je, i neki ljudi koji su vješti u ovome zarađuju jako lijep novac.

Kako krenuti ? Prvo se morate registrirati na Amazon. Dobiti ćete email za aktivaciju pa potvrdite registraciju. Zatim bi trebali imati neku svoju web stranicu. Ja preporučam izradu web stranice u wordpressu, jer je jednostavan za korištenje za početnike. Naravno, trebati će vam i domena i hosting. Jedan od boljih hostinga u HR (a i šire) je totohost .

Naravno, ne možete ići raditi stranicu bezveze, potrebno je istražiti tržište i naći proizvod koji ima dovoljno veliku potražnju, a slabu konkurenciju u tražilicama (Google) . Za ovo vam je potrebna praksa i određena vještina. Ja uvijek uzimam EMD (exact match domain), znači ako je ključna riječ za koju mislimo konkurirati hearing amplifier, uzeti ću domenu hearingamplifier.com (.net ili .org su isto ok). Neki kažu daj je bolje uzeti brand domenu tj. raditi svoj brand, na primjer hearingamplifiersplanet.com.

Tražite proizvod koji ima minimalno 2-3000 pretraga mjesečno, i da je to buying keyword. To bi recimo bilo buy hearing amplifier, hearing amplifier reviews, top 5 hearing amplifiers i slično.

Postoje wordpress teme specijalno prilagođene za amazon, kau na primjer Ultimate Azon ili WP Amazillionaire .

Potrebno je pisati dobre i dugačke tekstove, polinkati stranicu sa dobrim backlinkovima, i čekati da dođe posjeta.

I najvažnija stvar: gdje god je to moguće, povežite svoj amazon affiliate link. Na primjer, klikom na sliku proizvoda posjetitelj vaše web stranice odlazi na Amazon, i ako kupi proizvod vi dobivate postotak.

Amazon ima određene postotke za određene količine prodanih proizvoda, evo i slika te tablice:

amazon-affiliate-zaradaZnači ako prodate do 6 proizvoda mjesečno, po proizvodu dobivate 4 % zarade. Ako je vaša prodaja između 7 i 30 proizvoda mjesečno, postotak zarade se penje na 6 % itd.

Preporučam da se na dnu članka u kojem opisujete pojedini proizvod postavi buy button, nešto slično ovome: amazon-zarada

Naravno klik na ovo dugme mora biti povezan sa affiliate linkom proizvoda kojeg opisujete.

Na ovom linku : Buy A Drone možete pogledati primjer odlične Amazon Affiliate stranice.

Eto to bi ukratko bilo to, nadam se da vam je sada malo jasnije što je to Amazon Affiliate zarada.

Čitamo se !

drmrgoodTutorijali
Možda ste negdje već čuli za ovaj pojam, ali niste imali pojma na šta se to odnosi. E pa u ovom članku ja ću vam malo razjasniti što i kako. Svi ste naravno čuli za Amazon, jedan od najvećih globalnih online shopova. Možda niste znali da je moguće zaraditi novac...