Kako prenosi net.hr, hackerska skupina Anonymous razvila je supervirus kojim planiraju srušiti Internet. Tvrde da je otporan na sve postojeće antivirusne programe. Oni ga sami nazivaju supervirus, ne samo zbog toga što je otporan na sve antivirusne programe, nego i zbog toga što ima nevjerojatnu moć reprodukcije. Virus pravi svoju kopiju i širi se od računala do računala na puno različitih načina.

Prema navodima Anonymousa, dovoljno je zaraziti samo 300 tinjak računala na svijetu, a ta računala će zatim u nekoliko sati raširiti virus na sva ostala računala na svijetu.

“Naši stručnjaci su prije šest mjeseci razvili računalni virus koji je u potpunosti otporan na sve postojeće antivirusne programe na svijetu”, objavili su Anonymousi.

Taj virus “nove generacije” će dana 16. travnja putem e-mailova, društvenih mreža i sl. biti pušten na internet zamaskiran u glazbene, slikovne i tekstualne datoteke.

“Naš virus će za dva tjedna, 16. travnja uništiti internet!!, najavili su Anonymousi u novoj poruci koju su objavili na You Tubeu.

Podsjetimo, Anonymousi nisu neka “formalna” grupa hakera niti imaju proglašene lidere. Riječ je o svojevrsnom pokretu koji ideje također čini zaraznim, pa se uvjetno govoreći može reći da se i njihove ideje šire na način virusa. Njihovo djelovanje sugerira da je riječ o akcijama koje su poduzete kako bi se skrenula pažnja javnosti na određene društvene i političke teme.

Kao i ostale poruke ovih haktivista na internetu, i ova završava prijeteće uz sat koji odbrojava unatrag: “Mi smo Anonymous. Mi smo legija. Mi ne opraštamo. Mi ne zaboravljamo. Očekujte nas za 14 dana!”

drmrgoodRazno
Kako prenosi net.hr, hackerska skupina Anonymous razvila je supervirus kojim planiraju srušiti Internet. Tvrde da je otporan na sve postojeće antivirusne programe. Oni ga sami nazivaju supervirus, ne samo zbog toga što je otporan na sve antivirusne programe, nego i zbog toga što ima nevjerojatnu moć reprodukcije. Virus pravi...