Recimo da ste pročitali moje postove o torrentima i da sad imate film na svom kompjuteru. Ali taj film nema titla. Što sad? A ništa, i titlove treba skinut s Interneta.
Jedna od najboljih stranica za to je Divx Titlovi . A druga najbolja po redu je Podnapisi.
Glavni problem pri skidanju titlova je taj, da u većini slučajeva kad skinete titl, taj titl nece biti usklađen sa filmom. Zašto je to tako?
Zato jer kad izađe novi film, na Internetu se pojavi nekoliko verzija istog, i ako niste skinuli titl točno za taj film, titlovi će ili žuriti ili kasniti za filmom. To se najčešće događa zbog različitog broja sličica u sekundi (fps), jer je u Europi standard 25 fps, a u Americi 29,97 fps.
Kako da to izbjegnete i da vam titlovi uvijek pašu? E pa zato sam tu ja i moj blog.
Trebali bi skidat titlove točno za onu verziju filma koju ste skinuli. Znači, ako se torrent zvao The Hurt Locker (2008) DVDRip XviD-MAXSPEED, skinite titl za film The Hurt Locker (2008) DVDRip XviD-MAXSPEED, a ne za The Hurt Locker[2008]BDrip[Eng]-FXG, jer nema šanse da će pasat. 100% nećce biti usklađen s filmom.
A ako slučajno nema Divx titla za vašsu verziju filma, imate 2 rješsenja: ili skinuti neku drugu verziju filma za koju postoji titl, ili titl pošstimati s programom Subtitle Workshop . Uz napomenu da ovo štimanje titla ne uspijeva baš uvijek, najčesće uspije, ali nije 100% .
Kako raditi s gore navedenim programom? Jednostavno je, sada ćcu vam objasnit:
Raspakirajte arhivu koju ste skinuli i pokrenite setup fajl. Kad se program instalirao, odete na file i open subtitle. Sa lijeve strane u meniju sve podesite ovako kao na slici :

subtitleworkshop

Onda odete na Movie , pa Open.

U gornjem dijelu glavnog prozora vam je film, a u donjem titlovi. E sad dolazi poštimavanje. Stisnete play ispod prozora s filmom i film će krenuti. Pojačajte zvuk na kompu, i samo jednom kliknite na prvu rečenicu titla(oznacite ju da poplavi). Kad čujete da lik u filmu počinje izgovarat prvu rečenicu, drzite Ctrl i stisnite broj 1. Isti postupak je i za zadnju rečenicu filma, samo tada drzite Ctrl i stisnite broj 2. Nakon toga program će vas pitat da li ste sigurni da to želite, stisnite Yes. Ostaje samo još da snimite titl, znači file, Save as, i odaberete SubRip(nastavak. srt), jer je to najčesće korišteni format koji radi svuda, čak i na linijskim DVD playerima.

Eto, toliko o Divx titlovima.

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/subtitleworkshop.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/subtitleworkshop-150x150.jpgdrmrgoodTutorijali
Recimo da ste pročitali moje postove o torrentima i da sad imate film na svom kompjuteru. Ali taj film nema titla. Što sad? A ništa, i titlove treba skinut s Interneta. Jedna od najboljih stranica za to je Divx Titlovi . A druga najbolja po redu je Podnapisi. Glavni problem pri...