Malo ću se osvrnuti na jedinu oglasnu mrežu koja osim AdSense, nudi reklame na našem jeziku.

Ne znam što im se događa, ali predviđam im vrlo skoru propast. Jedna prijateljica ima stranicu sa etarget reklamama, jer zbog prirode stranice, nije dozvoljeno da na njoj bude AdSense. Stranica sa 1500 UV dnevno ima Etarget zaradu od, u najboljim danima 4 kune dnevno. Da je kojim slucajem na toj istoj stranici AdSense, zarada bi bila cca 4-5 € na dan, po mojoj procjeni.

Problem je u tome, što se vrte uvijek iste reklame, bez obzira gdje se one na stranici nalaze. Ja zbilja ne znam kakve to oni spidere imaju, i tko se kod njih oglašava, ali da je na 20 različitih stranica uvijek jedna te ista Etarget reklama, to mi nikako ne ide u glavu. Još je zarada i super s obzirom na to kakve su reklame.

To izgleda ovako:
etarget

 

 

 

 

 

 

 

I sad, pitam ja vas tko će kliknuti na ovo, ako je ovo posvuda po stranici i to uvijek ova ista reklama, a stranica je erotske tematike ? Dovoljno da kažem da joj je CTR bijednih 0,2 %, što je prava sramota.

I da, ne samo što je zarada mizerija, nego još i kasne sa isplatama po par mjeseci. Znam slučaj čovjeka sa jednog foruma, koji se tamo požalio da mu isplata kasni 8 mjeseci.

Ili drugih slučaj jednog prijatelja iz Srbije, koji ima stranicu sa crtanim filmovima, na kojoj bude 5000 UV dnevno. Znate kolika mu je zarada sa Etargetom ? Jedva 1.5 € na dan u najboljim danima. Da ima AdSense, zarađivao bi 20 € dnevno.

Zbog svega što sam gore naveo, predviđam im vrlo brzu propast. Evo šanse za nekog ozbiljnog, tko ima novaca za ulaganje, da uzme dio kolača na tržištu koji je do sada držao Etarget. Ali, naravno, ne sa ovakvim načinom poslovanja i sa ponudom od jedne jedine reklame.

Toliko za danas !

drmrgoodSve o SEORazno
Malo ću se osvrnuti na jedinu oglasnu mrežu koja osim AdSense, nudi reklame na našem jeziku. Ne znam što im se događa, ali predviđam im vrlo skoru propast. Jedna prijateljica ima stranicu sa etarget reklamama, jer zbog prirode stranice, nije dozvoljeno da na njoj bude AdSense. Stranica sa 1500 UV...