Kao što ste mogli čitati u mom  postu Spor Firefox – rješenje je tu !   postoji način kako da ubrzate svoj Firefox da radi koliko-toliko normalno. Međutim, nakon zadnjih Firefox updatea, Firefox je postao browser koji usporava i pregrijava vaš kompjuter.

Da, dobro ste pročitali, Firefox toliko opterećuje vaš procesor da se on počinje nenormalno grijati, a pogotovo ako surfate duže vremena i ako ste pri tom otvorili i zatvorili puno internet stranica.

Ovo sam primijetio neki dan, kada mi je nakon sat vremena surfanja sa Firefoxom, dotični Firefox više nije htio normalno otvarati internet stranice, nego mu je trebalo i do 30 sekundi za otvaranje nove stranice, a znao bi i zablokirati skroz (not responding). Pri tom sam primijetio da je ventilator u mom laptopu “prebacio” u višu brzinu.

firefox

Nakon toga sam otvorio Everest, program s kojim vidite sve podatke o vašem PC-u, pa tako i temperaturu procesora. Dok je Firefox radio, temperatura procesora je bila 70 stupnjeva, a kada sam ga ugasio, pala je na 57-58 stupnjeva.
Više o Everestu u postu Kako pronaći drivere .

Nevjerojatno je kako se jedan tako dobar browser, pretvorio u glomazno čudovište koje nevjerojatno opterećuje procesor i ždere vašu memoriju. Naime , Firefox “u leru” troši oko 200 MB, a ako otvarate neku zahtjevniju stranicu onda i puno više. Tako da je na kompjuterima sa 512 MB ili 1 GB memorije postalo nemoguće koristiti Firefox.

Moj savjet vam je da prijeđete na Chrome, koji je još uvijek solidan i najbrži browser, dok i njega ne useru sa kojekakvim updateima.

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/11/Firefox-sucks.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/11/Firefox-sucks-150x150.jpgdrmrgoodTutorijaliRazno
Kao što ste mogli čitati u mom  postu Spor Firefox - rješenje je tu !   postoji način kako da ubrzate svoj Firefox da radi koliko-toliko normalno. Međutim, nakon zadnjih Firefox updatea, Firefox je postao browser koji usporava i pregrijava vaš kompjuter. Da, dobro ste pročitali, Firefox toliko opterećuje vaš...