U ovom postu ću se osvrnuti na sve popularniji način gledanja filmova: online. Znači nije potrebno ništa skidati, ne trebaju vam torrenti i warez stranice, nego jednostavno sa par klikova možete doći do filma ili serije koje god želite i gledati to online bez ikakvih problema.

Za ovo postoje dva načina:

1. U Google upišete ime serije ili filma kojeg želite gledati i samo dodate “sa prevodom online” . Znači npr. “The Dawn of the Planet of the Apes sa prevodom online” . Google će vam odmah ponuditi nekoliko linkova na koje kliknete i idete na stranicu gdje se nalazi online film sa prijevodom. Kliknete na play i uživate. Međutim, ovakve stranice obično su prepune reklama i neiskusnom korisniku može predstavljati veliki problem samo pokretanje filma, jer neće znati na što da klikne. Često na ovakvim stranica filmovi i nisu baš neke vrhunske kvalitete, ali većinom su gledljivi.

2. Na vaš PC instalirate program koji se zove XBMC , što je skraćenica za XBOX Media Centar. Ovaj software prvobitno je bio napravljen za XBOX konzolu, međutim danas postoji za sve platforme, čak i za Mac, Android i Linux.

xbmc

Nakon instalacije, da bi u potpunosti iskoristili sve mogućnosti ovog programa, potrebna su dodatna podešavanja. Naime, za ovaj program postoji mali milion raznoraznih dodataka (pluginova), bez kojih je online gledanje nemoguće.

Slijedi nekoliko linkova za podešavanje XBMC:

XBMC – Streamajmo veselo

XBMC – medijski centar

Uglavnom, najpopularniji dodaci za online gledanje filmova i serija su slijedeći: MashUp, Genesis, Icefilms, 1channel. Za live prijenose utakmica i ostalih sportskih događanja tu je SportsDevil. Čak postoji i dodatak za neke programe na našem jeziku ( i za ostale na području Balkana) a zove se MacedoniaOnDemand. Kad jednom shvatite shemu po kojoj se instaliraju dodaci, kasnije je sve vrlo jednostavno.

Naravno, ako sve ovo želite gledati na TV-u, onda morate spojiti vaš PC i vašu TV , a više o tome imate u postovima: Kako spojiti PC i TV ?

Međutim, možda ne želite spajati PC, nego ćete (kao ja) kupiti Android TV. Što je Android TV ? To je mali uređaj na kojemu je instaliran Android operativni sustav i u biti je isti kao mobitel ili tablet. Ima ih jako puno verzija, ja sam sebi kupio ovaj:

MINIX-NEO-X5-1GB-DDR3-8GB-Nand-Flash-Mini-Dual-Core-Media-Hub-Black-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ima slijedeće karakteristike:

Procesor
Rockchip RK3066 dvojezgreni Cortex A9 procesor (1.6GHz)

GPU
Quad-Core Mali 400

Memorija
1GB DDR3

Interna pohrana
8 GB NAND Flash

Bežično Povezivanje
802.11 b / g / n Wi-Fi

OS
Android ™ 4.2 Jelly Bean

Video izlaz
HDMI 1.4a ™, Full HD 1080p, 3D filmski format podržan

Audio izlaz
HDMI ™ 1.4a dva kanala, optički S / PDIF AC3 višekanalni

Periferno Sučelje
RJ-45 Ethernet priključak (10/00Mbps)
SD / MMC čitač kartica (SD 3.0, MMC V4.41)
USB 2.0 port HOST x 2
IR prijemnik (ugrađeni, daljinski uključen)

Napajanje
DC 5V, 2A adapter (CE, FCC, CCC certifikat)

Podržani Video Format
AVI/RM/RMVB/MKV/WMV/MOV/MP4/WEBM/DAT (VCD formatu)
VOB (DVD format) / MPEG/MPG/FLV/ASF/TS/TP/3GP … itd

Podržani audio format
MP3/WMA/WMV/APE/OGG/FLAC/AAC … itd

Dimenzije 98x98x22.8 mm

Pogledajte video review na http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xwRxmY5YJCQ

Moja iskustva s njim su odlična, ja sam oduševljen i ne znam kako sam mogao živjeti bez toga. Fantastična stvar ! Znam da nije baš jeftin (cca 600kn) međutim ako idete na neke jeftinije verzije, javlja se zastajkivanje uređaja, blokiranje pri HD reprodukciji i slično.

Eto toliko o gledanju filmova online, uživajte !

drmrgoodTutorijaliRaznoBesplatni Programi
U ovom postu ću se osvrnuti na sve popularniji način gledanja filmova: online. Znači nije potrebno ništa skidati, ne trebaju vam torrenti i warez stranice, nego jednostavno sa par klikova možete doći do filma ili serije koje god želite i gledati to online bez ikakvih problema. Za ovo postoje dva...