Google Pagerank je u stvari, “jacina” vase stranice u Googleu. tj. broj vasih linkova koje je Google indeksirao, sa vase ali i sa drugih stranica na kojima postoji vas link. Sto je Pagerank veci, Google vas vise “voli”, da se tako izrazim. Na primjer, ovaj blog je na pocetku kad je otvoren (18.2.2010.) naravno imao Pagerank 0. Dok recimo danas, dok ovo citate, vec ima Pagerank 3. To je izvrstan rezultat, s obzirom da je blog online tek 45 dana. NAPOMENA: Ovo se odnosilo na moj bivsi blog na bloger.hr . Kako sam to postigao? Pametnim biranjem naslova postova, svakodnevnim upisivanjem novih postova, ostavljanjem svog linka u potpisima foruma, razmjenom linkova itd.
E sad, Pagerank raste logaritamskom progresijom, znaci ako ste dosli do Pageranka 3, duplo teze i duplo vise vremena treba za doci od PR3 na PR4, nego od PR2 na PR3. Znaci, koliko vam je trebalo od PR2 do PR3, duplo vise ce vam trebat do PR4, tj, dvostruko je teze za postic.
Prezadovoljan sam svojim trenutnim Pagerankom, skoro pa nevjerojatno!

seomoz

Seomoz je skupina besplatnih web alata, koja vam omogucuje analizu stranice, mjeri vas trenutni Pagerank, kaze vam koliko vasih stranica je indeksirano u Googleu, koje su vam najjace stranice , koliko ste popularni, gleda vase meta tagove i javi vam greske itd. , uglavnom fantastican alat za analizu i provjeru vase stranice. Da bi koristili Seomoz, morate se prvo registrirat, onda postajete free clan.
Free clanovi mogu neke alate koristiti samo jednom u 24 sata, ali to ce vam biti sasvim dovoljno da vidite ako imate nekih problema na stranici, pa da ih ispravite. Uglavnom, fantasticna stranica za webmastere.

Evo vam i link na SEOmoz, pa mozete provjeriti svoju stranicu : SEOmoz
Ne zaboravite se prvo registrirat, besplatno je.

drmrgoodSve o SEOTutorijali
Google Pagerank je u stvari, “jacina” vase stranice u Googleu. tj. broj vasih linkova koje je Google indeksirao, sa vase ali i sa drugih stranica na kojima postoji vas link. Sto je Pagerank veci, Google vas vise “voli”, da se tako izrazim. Na primjer, ovaj blog je na pocetku...