Zahvaljujuci grupi entuzijasta, napravljen je program koji emulira Playstation 2 na racunalu. Program mozete naci na adresi : http://pcsx2.net/ .
Postoji masu podesenja, a ovdje se nalazi moj tutorial za PCSX2 (tako se program zove).
Napokon mozete igrati svoje omiljene igre sa plejke na kompjuteru!
Preduvjeti za igranje su slijedeci: Dual Core procesor 3.0 Ghz(minimalno), barem 2 GB RAMA, i graficka kartica u rangu ATI 4770 ili Nvidia 8600 GT. Inace ce vam igra raditi smanjenom brzinom odnsono stekat ce. Ja recimo imam Dual Core 3.0 Ghz, 2 GB RAMA, i Ati HD4770, pa mi svejedno radi mrvicu usporeno. Glavni problem je u tome sto je FPS (broj slicica u sekundi) kod Playstationa 2 u PAL verziji 50, a u NTSC cak 60 FPS. Dok je na normalnim PC igrama FPS od 30 sasvim dovoljan za normalno igranje.
Glavna prednost emulatora je u tome sto mozete podignut rezoluciju na koju god zelite ako to vasa graficka kartica moze izdrzat. Tako da igre izgledaju duplo bolje nego na Playstationu. Sve je isto kao na plejki, samo ima par prednosti: Kad skinete .iso file igrice s neta, ne morate nista przit, emulator ucitava .iso fileove sa vaseg hard diska. Nadalje, postoji Savestate, znaci mozete snimiti poziciju u igri gdje god hocete, mada normalno radi i snimanje kao na Playstationu 2 na memory card( i ona je emulirana). Ako imate joypad sa force feedback efektom(vibracija) na pc-u, to ce vam raditi i u ovom emulatoru.
Za kraj ovoga posta stavljam video legendarne igre Gran Turismo 4 sa PS2 emulirane na mom kompu.

Nema teorije da cete ovakvu grafiku vidjet na Playstationu 2!

drmrgoodRazno
Zahvaljujuci grupi entuzijasta, napravljen je program koji emulira Playstation 2 na racunalu. Program mozete naci na adresi : http://pcsx2.net/ . Postoji masu podesenja, a ovdje se nalazi moj tutorial za PCSX2 (tako se program zove). Napokon mozete igrati svoje omiljene igre sa plejke na kompjuteru! Preduvjeti za igranje su slijedeci: Dual Core...