Nedavno sam čitao jedan tekst u Globusu, napisao ga je gospodin Goran Penić, pa ću vam ovdje prenesti neke dijelove jer je tekst izvanredan i vrlo zanimljiv.

Hr domene u Hrvatskoj mogu registrirati samo tvrtke ili obrti, dok fizičke osobe mogu registrirati samo domenu from.hr. Da li ste znali da je .hr domena po defaultu besplatna, ali samo ako je ista kao i naziv ili kratica pod kojim je tvrtka upisana u sudski registar? Pa bi tako tportal.hr po tom pravilu trebao imati web adresu www.kabelskodistributivnisustav.hr, net.hr bi po takvom idiotskom pravilniku trebao imati adresu www.adriaticmediazaizdavastvoipruzanjeinternetusluge.hr itd., ima još takvih nebuloza.

Ali niti plačenu domenu ne možete dobiti onakvu kakvu vi želite, jer vam to često puta neće odobriti. Primjer poznatog blogera Marka Rakara, koji je zelio registirati domenu www.vjetrenjaca.hr, ali povjerenstvo mu je predložilo domenu www.vjetrenjacaudrugazapromocijupravanapristupinformacijama.hr , ali na kraju su mu nakon žalbe ipak progledali kroz prste naglasivši da su , eto, oni ipak u pravu ! Naravno, domenu vjetrenjaca.hr ce morati platiti, jer nije po njihovom nebuloznom pravilniku !

Slijedeća nebuloza je ta da je CARNet, koji je u Hrvatskoj zadužen za .hr domene, tek od ove godine omogućio kupnju .hr domena online preko Interneta !

Upravo zbog svega gore navedenog nitko se ne želi bakćati sa .hr domenom, nego kupi .com, .net ili .org domenu bez puno komplikacija i u par minuta.

hr domena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sada cjenik domena u Europi:

hr domena 2

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/05/hr-domena.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/05/hr-domena-150x150.jpgdrmrgoodRazno
Nedavno sam čitao jedan tekst u Globusu, napisao ga je gospodin Goran Penić, pa ću vam ovdje prenesti neke dijelove jer je tekst izvanredan i vrlo zanimljiv. Hr domene u Hrvatskoj mogu registrirati samo tvrtke ili obrti, dok fizičke osobe mogu registrirati samo domenu from.hr. Da li ste znali da...