Ako želite imati sigurnu WordPress instalaciju, pozivam vas da ne koristite nikakav automatizirani alat da ga instalirate. U ovom postu pokazati ću vam kako sam instalirao WordPress bez korištenja FTP softvera i bez korištenja Fantastica.

Ova instalacija je jednostavna, sigurnija, i učinit će vaše buduće nadogradnje puno lakše.

Sve što trebate je hosting provider sa cPanelom i zatim slijedite ove korake.

Sada možete instalirati WordPress kroz 5 jednostavnih koraka.

Za kompletnu instalaciju bit će vam potrebno nešto više od 5 minuta.

Pa da krenemo:

1. Preuzmite najnoviju verziju WordPressa, ako to već niste učinili.

Možete preuzeti najnoviju inačicu sa http://wordpress.org/download/, a ako želite hrvatsku verziju WordPressa idite ovdje http://hr.wordpress.org/ i kliknite na ‘Preuzmi WordPress’ .
Kada skinete datoteku, extractirajte ju i dobiti ćete folder ‘wordpress’ u kojem će biti sve datoteke. Ako ovakvu arhivu kasnije uploadate na vaš server, link na vašu početnu stranicu će biti http://mojastranica/wordpress, a ovo sigurno želite izbjeći. Zato skinite datoteku bez wordpress top foldera ovdje:

Download WordPress HR bez top direktorija

2. Kreirajte bazu podataka za WordPress na svom web poslužitelju, kao i MySQL korisnika koji ima sve privilegije za pristup.

– Prijavite se na svoj cPanel.

– Iz glavnog cPanel zaslona, kliknite na ikonu MySQL databases.

To će vas odvesti na MySQL Account Maintenance .

Pod trenutnom bazo podataka, upišite željeni naziv baze podataka, a zatim kliknite na “Create Database” gumb.

Dobit ćete ekran za potvrdu da je baza podataka stvorena.
Kliknite na “Go Back” link.

Pri dnu ćete vidjeti ‘Add new user’ opciju. Upišite ime novog usera i kreirajte password za tog usera.
Nakon toga stisnite opet ‘Go Back’.
Skroz na dnu stranice vidjeti ćete opciju ‘Add user To Database’ . Odaberite vašu novo kreiranu bazu i korisnika kojega ste maloprije kreirali. Na slijedećem ekranu označite ‘All privileges’.

Uspješno ste kreirali SQL bazu podataka i pripadajućeg korisnika. Zapišite si ime baze, korisnika, i password jer će vam to kasnije trebati.

3. Stavite WordPress datoteke u željenu lokaciju na vašem web poslužitelju:

– Ako želite integrirati WordPress u root vaše domene (npr. http://mojastranica.com), uploadajte zip datoteku u root direktorij vašeg web servera. (Www ili public_html)

– Ako želite da vaša WordPress instalacija bude u vlastitom poddirektoriju na vašem web siteu (npr. http://mojastranica.com/blog/), onda u public_html direktoriju napravite novi folder, preimenujtte ga u željeno ime, otvorite ga i uploadajte .zip datoteku tamo.

– U File Manager označite zip datoteku i na desnoj strani kliknite na extract files content. Sve WordPress datoteke će biti extractirane.

4. Preimenujte wp-config-sample.php datoteku WP-config.php i pripremite datoteku za pristup bazi podataka.

– U cPanel označite wp-config.php u public_html folderu. Kliknite na rename i obrišite “-sample” iz imena datoteke  i zatim ju snimite.

– Označite “wp-config.php” i kliknite desnim dugmetom miša na nju. Kliknite na “Edit” i zatim još jednom na “Edit”. U datoteci ćete odamh na početku vidjeti nešto ovako:

 

kako instalirati wordpress

Između ovih apostrofa unesite potrebne podatke, znači ime SQL baze, ime korisnika baze i password koje ste kreirali u 2. koraku.

5. Pokrenite skriptu za instalaciju WordPressa pristupom wp-admin/install.php vašem web pregledniku.

– Ako ste instalirali WordPress u root direktorij, trebali biste posjetiti: http://mojastranica.com/wp-admin/install.php

– Ako ste instalirali WordPress u svom poddirektoriju tzv blog, na primjer, trebali biste posjetiti: http://mojastranicacom/blog/wp-admin/install.php

Slijedite upute na internetu.

1 – Ovdje kreirate korisničko ime za vašu novu WordPress stranicu.
2 – Upišite lozinku po Vašem izboru.

kako instalirati wordpress 2

I to bi bilo to. Uspješno ste napravili i instalirali vašu prvu WordPress stranicu !

Čestitam !

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/03/kako-instalirati-wordpress.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/03/kako-instalirati-wordpress-150x150.jpgdrmrgoodTutorijali
Ako želite imati sigurnu WordPress instalaciju, pozivam vas da ne koristite nikakav automatizirani alat da ga instalirate. U ovom postu pokazati ću vam kako sam instalirao WordPress bez korištenja FTP softvera i bez korištenja Fantastica. Ova instalacija je jednostavna, sigurnija, i učinit će vaše buduće nadogradnje puno lakše. Sve što trebate...