Neki od vas se mozda pitaju kako napraviti menu koji je funkcionalan i oku ugodan?

Odgovor je slijedeci: Otidjete na stranicu www.flashvortex.com . Tamo odaberete menu koji vam se svidja, editirate ga tj. odaberete slicice za vasu dugmad (buttons), odredite koji link ce biti dodijeljen kojem buttonu, snimite to i na kraju dobijete html kod. Ne zaboravite odrediti boju pozadine vaseg menua jednaku kao i boja pozadine ne vasoj stranici, jer cete inace oko vaseg menua imati okvir neke bezvezne boje.

Taj kod sada treba ubaciti na blog. Kako to izvesti?

Logirajte se na bloger.hr, i idite na opciju editiraj svoj blog. Kliknite na “Html”, pa zatim na “Kreiraj novu grupu html koda”. Dajte joj neko ime, na primjer “Menu”, i zatim kliknite na “Snimi”. Potom kliknite na “Dodaj html kod”, i kad vam se otvori novi prozor, kliknite na “Source” u gornjem lijevom kutu. Tamo zalijepite (pejstajte) kod od vaseg menua, i to je to. Kasnije mu odredite poziciju pomocu strelica za smjestaj, i gotovo.

Imate novi lijepi menu na vasoj stranici (blogu).

Eto, vrlo jednostavno.

drmrgoodTutorijali
Neki od vas se mozda pitaju kako napraviti menu koji je funkcionalan i oku ugodan? Odgovor je slijedeci: Otidjete na stranicu www.flashvortex.com . Tamo odaberete menu koji vam se svidja, editirate ga tj. odaberete slicice za vasu dugmad (buttons), odredite koji link ce biti dodijeljen kojem buttonu, snimite to i...