Imate ostecen CD? Dati cu vam savjet kako ga popraviti da ga vas CD player moze procitati.

Glavni razlog necitljivosti CD/DVD-a je njihovo fizicko ostecenje. Vjerojatno ne pazite na njih, pa su dobili ogrebotine sa donje strane, tj. sa strane na kojoj je zapis. I CD/DVD player nije u mogucnosti vise to procitati, pa CD preskace. Osobno sam u svojoj praksi vec vidjao svasta, pa tako i CD koji izgledaju kao da se je na njima netko spustao nizbrdo po cesti i to po grubom asfaltu. Ako zelite da vam CD/DVD potraje, spremajte ga u kutiju.

A sada savjet: Ako ogrebotine nisu preduboke, uzmite CD i otidjite u kupaonu. Istisnite malo zubne paste (najbolje one sa zrncima) i trljajte ju pravocrtnim pokretima od centra CD-a prema van, i tako redom dok ne dodjete na mjesto s kojeg ste poceli. Nakon toga CD operite i obrisite WC papirom. Provjereno radi, ali samo u slucaju da nisu prevelika ostecenja.

Slijedi i video sa instrukcijama:

drmrgoodTutorijali
Imate ostecen CD? Dati cu vam savjet kako ga popraviti da ga vas CD player moze procitati. Glavni razlog necitljivosti CD/DVD-a je njihovo fizicko ostecenje. Vjerojatno ne pazite na njih, pa su dobili ogrebotine sa donje strane, tj. sa strane na kojoj je zapis. I CD/DVD player nije u mogucnosti...