Kako popraviti video lose kvalitete? Pa , za ovo cete na internetu naci puno softwarea, a bas svi se kunu da je njihov najbolji, i da ce od kockastog, necistog i mutnog filmica s mobitela recimo (rezolucije 176*144 piksela) napraviti fantastican i super cist video isjecak, rezolucije minimalno 640*480.

Ne nasjedajte ovakvim pricama, jer je to nemoguce, posto ne postoji program koji ce od nedostatka podataka napraviti podatak. To su fore iz raznoraznih CSI serija, kada od mutne slicice sa web kamere na kojoj se jedva vidi automobil, strucnjak iz laboratorija nekim cudom uspije procitati registarsku oznaku automobila. Ovo u stvarnom zivotu ne postoji.

Ipak, postoje programi koji od mutnog videa niske rezolucije mogu napraviti koliko-toliko gledljiv video, bez kockica, doduse malo mutan.

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji je Virtual Dub, kojega sam spomenuo u postu Kako spojiti film s 2 CD-a u jedan file .

Kako ovo izvesti sa Virtual Dubom? Prvo, skinite program sa ovog linka : Virtual Dub link za skidanje .

Kada skinete arhivu, raspakirajte ju sa WinRAR programom. Virtual Dub nema instalacije, vec se program pokrece klikom na VirtualDub.exe file. Nakon toga, otidjite na ovaj link : http://www.infognition.com/VirtualDubFilters/ . Tamo skinete filtere Smart resize, MSU Deblocking, MSU smart deblocking, MSU Smart Sharpen  i eventualno jos neki ako zelite popraviti boju ili svjetlo i kontrast, kraj svakog filtera vam pise njegov kratki opis i za sto sluzi.

Svaki filter treba raspakirati, pri cemu cete dobiti file nastavka .vdf ( skracenica za VirtualDub filter). Te .vdf fileove treba kopirati u folder plugins od Virtual Dub-a.

Sada pokrenite Virtual Dub, kliknite na File pa na Open, i otvorite vas mutan video lose kvalitete.

 

 

 

 

virtual dub 1

Kliknite na Video, pa na Filters, pa na Add. Odaberite smart resize filter, i pod rezoluciju upisite bar dvostruku vrijednost od postojece. Ako zelite vecu rezoluciju, upisite cetverostruku vrijednost. Uzmimo primjer da je video rezolucije 176*144 piksela. Znaci upisujemo 352*288. Odaberite bilinear filtriranje i kliknite ok. Nakon toga opt kliknite na Video, pa na Filters, pa Add. Dodajte filter MSU Smart Sharpen, i sami odredite jacinu ovog filtera. Postoji i opcija preview, pa odmah mozete vidjeti rezultat. Nakon odabira jacine, kliknite na OK. Zatim dodajte filter MSU Smart Deblocking, koji ce maknuti kockice sa videa. Opet klik na OK, pa odredite tip kompresije, pa Save As. Nakon toga otidjete na Video, pa na Compression, i odaberite Divx ili Xvid kompresiju. Zatim kliknite na File, pa na Save As, i nazovite vas video po zelji.

Snimanje ce trajati neko vrijeme, voisno o jacini vaseg procesora.

Konacni rezultat nece biti savrsen video super cistoce, ali ce biti gledljiv, i puno bolje kvalitete nego mizerni mutni video s pocetka ovog clanka, rezolucije 176*144.

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/virtual-dub-1-1024x601.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/virtual-dub-1-150x150.jpgdrmrgoodTutorijali
Kako popraviti video lose kvalitete? Pa , za ovo cete na internetu naci puno softwarea, a bas svi se kunu da je njihov najbolji, i da ce od kockastog, necistog i mutnog filmica s mobitela recimo (rezolucije 176*144 piksela) napraviti fantastican i super cist video isjecak, rezolucije minimalno 640*480. Ne...