Prilikom instalacije Windowsa XP (Windows 7 je u stanju sam instalirati 90 % drivera) sigurno ste se susreli sa problemom kako pronaći odgovarajuće drivere za vaš PC.

Ako imate laptop, to je relativno lagan posao. Na primjer, laptop vam je ACER Aspire 5738Z. Otiđite na službenu ACER-ovu stranicu i tamo unesite podatke o laptopu, kao i to za koji OS vam trebaju driveri, i stranica će vam izlistati sve drivere. Nađete one koji su vam potrebni, skinete ih i instalirate.

Međutim, ako imate desktop PC, stvari se malo kompliciraju. Ako znate koju zvučnu i grafičku karticu imate, i ako znate koje sve ostale komponente imate u vašem računalu, onda nemate problem, ali ako niste toliki znalac i nemate pojma što je sve ‘u kutiji’, onda za vas imam odlično rješenje u vidu jednog programa.

Program se zove AIDA64 Extreme Edition, i nasljednik je popularnog Everesta. Oba programa nudi tvrtka Lavalys.

Link za skidanje: AIDA64 Extreme Edition download

Program će vam na jednostavan način reći što sve imate u vašem PC-u, i ujedno vam ponuditi linkove za download. Evo i slike da vidite kako to izgleda (slika je iz Everesta):

aida64 download

Znači kada s lijeve strane kliknete na Multimedija, pa zatim na PCI/PnP audio, s desne strane vidite naziv vaše zvučne kartice (ovdje su dvije jer je jedna od HDMI izlaza). Budući da sada znate naiv zvučne kartice, samo otiđite u Google i utpikajte taj naziv i na kraju napišite driver. Malo prosurfajte po ponuđenim linkovima i siguran sam da ćete začas pronaći vaš driver.

Postupak vrijedi i za grafičku karticu, kao i za bilo koji drugi komad hardwarea.

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/04/aida64-download.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/04/aida64-download-150x150.jpgdrmrgoodTutorijali
Prilikom instalacije Windowsa XP (Windows 7 je u stanju sam instalirati 90 % drivera) sigurno ste se susreli sa problemom kako pronaći odgovarajuće drivere za vaš PC. Ako imate laptop, to je relativno lagan posao. Na primjer, laptop vam je ACER Aspire 5738Z. Otiđite na službenu ACER-ovu stranicu i tamo...