Mada svi proizvođači laptopa tvrde da možete bez problema držati bateriju u laptopu dok ste istovremeno spojeni preko punjača na 220 V,to i nije baš točno.

Proizvođači laptopa drže nas u uvjerenju da se bateriji se neće ništa desiti ako se stalno puni tj. ako je punjač na nju stalno spojen. Ovo je pogrešno, i dovodi do toga da nam baterija na našem laptopu krepa nakon 6 mjeseci.

Zašto je tome tako i zbog čega se ovo događa? Proizvođači baterija tvrde da se nove Li-ion (litij ionske) baterije mogu stalno dopunjavati i da to ne utječe na rok trajanja baterije. Znam hrpu ljudi koji su postupili upravo tako i nakon 6 mjeseci baterija im uopće ne drži struju, ili drži struju 15-20 minuta i onda rikne.

Ako ste kod kuće, ili negdje drugdje gdje imate pristup utičnici od 220 V, bateriju IZVADITE iz laptopa, i radite isključivo preko punjača, dakle uopće bez baterije. Na ovaj način spriječiti ćete da baterija nakon 5-6 mjeseci potpuno krepa, a to se događa upravo zato jer se stalno dopunjava.

laptop-baterija

Većina laptopa može raditi bez baterije, dakle samo uštekani na punjač, a ako kojim slučajem imate laptop koji to ne može, nema vam pomoći. Zato pri kupnji laptopa obratite pažnju na ovo, jer je ovo vrlo bitno. Što će vam baterija koja drži struju 15-20 minuta?

Drugi problem je taj što su baterije jako loše napravljene, čime proizvođači tjeraju kupce da nakon nekoliko mjeseci kupe novu bateriju, a cijene im se kreću od 100 € naviše.

Lijep pozdrav i čitajte dalje.


drmrgoodTutorijali
Mada svi proizvođači laptopa tvrde da možete bez problema držati bateriju u laptopu dok ste istovremeno spojeni preko punjača na 220 V,to i nije baš točno. Proizvođači laptopa drže nas u uvjerenju da se bateriji se neće ništa desiti ako se stalno puni tj. ako je punjač na nju stalno...