Slucajno mi je palo na pamet da bi mogao napisati kratak i jednostavan tutorijal o tome kako ukloniti logo sa videa.

Pa da krenemo:

Za pocetak vam je potreban VirtualDub, jednostavan ali vrlo mocan program koji je u stanju raditi stvari koje ni skupi programi ne mogu, a sto je najbolje od svega, besplatan je. O VirtualDub programu sam vec pisao u postu Kako popraviti video lose kvalitete, i u postu Kako spojiti 2 CD u jedan film .

Kao prvo, evo vam link za skidanje: VirtualDub download link. VirtualDub ne zahtijeva instalaciju, dovoljno je samo raspakirati arhivu. Nakon toga, otidjite na ovaj link : http://www.infognition.com/VirtualDubFilters/ . Sa prilozenog linka skinite plugin MSU Logo Remover, otpakirajte arhivu i dobiveni .vdf file stavite u folder VirtualDub/plugins.

Kako ukloniti logo sa videa?

Slijedi tutorial, a na kraju cu vam dati i primjere gdje sam osobno koristio ovaj filter, pa cete moci vidjeti njegovu kvalitetu.

Pokrenite VirtualDub dvoklikom na VirtualDub.exe. Nakon toga otidjete na File, pa Open i otvorite video sa kojega zelite ukloniti logo. Nakon toga kliknite na Video, pa Filters, i tamo odaberite MSU Logo Remover. Otvoriti ce vam se novi prozorcic koji izgleda ovako:

kako ukloniti logo sa videa

Podesite sve kao na slici, osim Position, koju morate odrediti sami. Oznacite Draw Mask, i kliknite na preview. Morate znati rezoluciju vaseg videa, recimo da je 640*360, kao u mom primjeru. Onda ce vam vrijednosti biti slijedece, pod uvjetom da je logo dolje desno, kao ovaj od CNN-a.

560 Left

640 Right

310 Up

350 Down

kako ukloniti logo

Kada oznacite Draw Mask, dobijete slijedece:

kako maknuti logo

Kada ste to sredili, maknite kvacicu sa Draw Mask, i otidjite na FIle, pa kliknite na Preview output from start, i tamo cete uzivo moci vidjeti da li se logo zbilja uklonio. U mom primjeru logo se nije skroz maknuo, pa sam morao povecati Dilations sa 0 na 50.

dilations

Kada sve podesite u filteru, kliknite na ok. Nakon toga otidjete na Video, pa na Compression, i odaberite zeljeni codec (ja obicno koristim Xvid).

Nakon toga kliknete na Save As, i snimite vas file. Ovo ce potrajati neko vrijeme ovisno o velicini videa.

I za kraj vam dajem prikaz orginal videa i videa sa uklonjenim logom da vidite snagu i moc ovog programa:

Original video:

Video sa uklonjenim logom:

Evo, ovo je odgovor na pitanje kako ukloniti logo sa videa.

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/kako-ukloniti-logo-sa-videa.pnghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/kako-ukloniti-logo-sa-videa-150x150.pngdrmrgoodTutorijali
Slucajno mi je palo na pamet da bi mogao napisati kratak i jednostavan tutorijal o tome kako ukloniti logo sa videa. Pa da krenemo: Za pocetak vam je potreban VirtualDub, jednostavan ali vrlo mocan program koji je u stanju raditi stvari koje ni skupi programi ne mogu, a sto je najbolje...