Kod kupnje domene, postoji nekoliko stvari na koje treba obratit paznju.

Kao prvo, postoje domene koje Google vise voli, i domene koje Google bas i ne voli. Najvise voli .com, domenu, pa poslije nje .net domenu. Tako da ako je domena koju zelite zauzeta sa .com. uzmite istu domenu sa .net nastavkom. Nikako ne uzimajte .biz i slicne suc-muc domene, jer je to bacen novac.

Na primjer, ako na svojoj stranici zelite pisati o pizzama, najbolje bi bilo kad bi mogli kupiti domenu www.pizza.com ili www.pizze.com. Ali, takva domena je sigurno zauzeta. Sto nam je sada ciniti? Pa, trazimo domenu koja bi bila adekvatna onome o cemu zelimo pisati na stranici. Recimo, domena bi se mogla zvati www.pizza-recepti.com, ili www.pizza-fastfood.com. Slijedeci izbor bi bio sve gore navedeno, samo sa .net domenom. Kombinirajte i naci cete sto trazite.

kupovina domene

Izbor tj.ime domene je najvazniji faktor za SEO optimizaciju i za buduci ranking vase stranice u Googleu. Ja ovdje ne tvrdim da je nemoguce konkurirati i biti na prvoj stranici ako pisete o pizzama, a stranica vam se zove www.drveniugljen.com, ali je teze sa nazivom domene koja nema nikakve veze sa sadrzajem doci medju prvih 10 rezultata na Googleu.

Eto toliko za danas, nadam se da ste procitali i sva 4 nastavka mojih clanaka pod naslovom Seo Tajne, ako niste – procitajte, olaksat cete si posao kod optimizacije stranice…

drmrgoodSve o SEOTutorijali
Kod kupnje domene, postoji nekoliko stvari na koje treba obratit paznju. Kao prvo, postoje domene koje Google vise voli, i domene koje Google bas i ne voli. Najvise voli .com, domenu, pa poslije nje .net domenu. Tako da ako je domena koju zelite zauzeta sa .com. uzmite istu domenu sa...