Kao što sam to pisao u postu Započela cenzura Interneta – tko je slijedeći ? , Megaupload je zatvoren !

Sada su se i drugi servisi za dijeljenje datoteka kao što su Filesonic, Fileserve, Wupload, itd uplašili nakon što je zatvorena Megaupload stranica. Počeli su brisati datoteke ili su onemogućili funkciju dijeljenja datoteka da spase vlastito dupe. Je li to tek početak Internet rata?

Megaupload-closed

Filesonic je onemogućio servis za razmjenu datoteka. Sada na Filesonic stranici mozete skinuti samo fileove koje ste sami uploadali.
U očitoj reakciji na nedavno skidanje s Interneta popularne Megaupload filesharing stranice, druga filesharing stranica Filesonic je poduzela akciju i  onemogućila sve funkcionalnosti dijeljenja datoteka.
Posjetitelji stranice su dočekani s porukom:
“Sva funkcionalnost dijeljenja na FileSonic sada je onemogućena. Naša usluga može se koristiti samo za upload i preuzimanje datoteka koje ste osobno uploadali. ”
Facebook stranica Filesonica je također nestala.

Osim toga, ranije danas je filesharing stranica Uploaded.to donijela odluku o gašenju funkcionalnosti za US posjetitelje. Dakle izgleda da SOPA i PIPA neće biti mrtvi samo tako, i oni se bore i to nemilice! Ako su SOPA i PIPA apsolutno mrtvi, zašto bi stranice gasile dijeljenje datoteka?!

Upravo sam napravio popis filesharing stranica koje su naglo reagirale nakon što je zatvoren Megaupload. Ako ste premium korisnici bilo koje stranice ispod, jako mi je žao što vam baš ja moram priopćiti ove loše vijesti…

Popis zatvorenih filesharing stranica:

megauploadlogoa

Megaupload zatvoren – vlasnik uhićen

 

wupload logo

WUpload je pametno zatvorio svoj affiliate program

 

fileservelogol

Fileserve je također uklonio svoj affiliate program

 

logofilejungle

FileJungle briše velike fileove i prestali su plaćati svoje affiliate partnere (isti vlasnici kao i FileServe)

 

uploadstationlogo

Jednako kao i FileServe i FileJungle (isti vlasnici)

 

filesoniclogo

Kao što sam to ranije u članku naveo, i FileSonic je zatvorio svoj affiliate program (ne možete skidati fileove osim ako ih niste baš vi uploadali)

 

videobblogo

Videobb je također zatvorio (prekinuo) svoj affiliate program, nema skidanja ako niste vlasnici fileova

 

filepostlogo

Filepost je počeo sa zatvaranjem računa svojih članova koji su se ogriješili o nečije autorsko pravo

 

uploadedtologo

Uploaded.to je nedostupan za bilo kojeg korisnika iz USA jer su banirali USA IP adrese

 

Enterupload-logo

Enterupload stranica trenutno je preusmjerena na Luxury.net

 

Međutim, drugi najveća svjetska web stranica za dijeljenje datoteka Rapishare rekao je u nedavnom intervjuu da je “hosting datoteka je legitiman posao.” Te da “nisu zabrinuti i da se ne boje napada”. Do sada, SendSpace i Mediafire nisu napravili nikakav potez u vezi ovog pitanja (kao npr. zatvaranje i gašenje računa i sl.) .

Slobodno izrazite svoje mišljenje u komentarima ispod članka. Volio bih čuti komentar od vas,  uzvratimo zajedno u ovom internetskom ratu!

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/Megaupload-closed.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/Megaupload-closed-150x150.jpgdrmrgoodRazno
Kao što sam to pisao u postu Započela cenzura Interneta - tko je slijedeći ? , Megaupload je zatvoren ! Sada su se i drugi servisi za dijeljenje datoteka kao što su Filesonic, Fileserve, Wupload, itd uplašili nakon što je zatvorena Megaupload stranica. Počeli su brisati datoteke ili su onemogućili...