Danas ću vam malo pisati o tome kako je u Hrvatskoj nemoguće razviti ozbiljno poslovanje preko Interneta, jer naši trgovci nemaju pojma o tome što je to Internet i ne shvaćaju ga ozbiljno, za razliku od stranih Internet trgovina i poslovanja.

Nakon što sam kupio polovan skuter i nakon što sam skoro završio sa njegovim sređivanjem, na red su došle i gume. I ne budi lijen (pošto 90 % stvari kupujem preko neta) ja surfajući naletim na jednu hrvatsku Internet trgovinu koja prodaje moto gume. Registriram se na stranici, i naručim obje gume za motor. Odaberem plaćenje preko uplatnice i sav sretan mislim kako je to sređeno. Još je pisala i napomena da je dostava besplatna, a cijena je bila vrlo povoljna. Rekoh sam sebi: To je to, to sam riješio.

Kad predvečer istog dana meni zvoni telefon, i zove gospodin iz te trgovine da bi me obavijestio da guma koje sam ja naručio trenutno nema na skladištu, i da bi trebale doći sredinom idučeg tjedna, i da neka ništa još ne plaćam dok me on idući tjedan ne nazove i ne obavijesti da su stigle gume. Napominjem da je to bilo u subotu.

moto gume

I došao je i kraj idućeg tjedna ali mene bogami nitko ne zove. I nazovem ja njega u ponedjeljak. Javi se dotični gospodin i veli da su gume došle u petak (trebao me je onda valjda u petak nazvati kao što je i obećao) i da če me danas popodne zvati njegova kolegica da potvrdi narudžbu. Ok, velim ja i čekam. Međutim, nitko me nije do današnjeg dana zvao, a od tada su već prošla dva tjedna. Meni ne pada na pamet da ih zovem, jer ako ja moram molit njih da mi prodaju gume i da ja kod njih potrošim svoj novac, onda k vragu sve.

A drugo, ako imaš internet shop i ako neke robe trenutno nema, onda se to i naglasi pored slike proizvoda.

Onda se ljudi u HR čude kako im posao propada i kako se ne da živjeti od toga. Pa naravno, kad su neozbiljni i kad nemaju pojma kakav je potencijal Interneta.

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/06/moto-gume1.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/06/moto-gume1-150x150.jpgdrmrgoodRazno
Danas ću vam malo pisati o tome kako je u Hrvatskoj nemoguće razviti ozbiljno poslovanje preko Interneta, jer naši trgovci nemaju pojma o tome što je to Internet i ne shvaćaju ga ozbiljno, za razliku od stranih Internet trgovina i poslovanja. Nakon što sam kupio polovan skuter i nakon što...