Da krenem od pocetka:

Neki dan cujem da je izasla nova i po najavama odlicna PC igra Rage, koju su najavili tamo jos 2008. godine. I ne budi lijen, ja nabavim igru, instaliram ju i krenem igrati, a kad ono igra se vuce kao da imam PC star 10 godina.

Pomaknem se ulijevo, ali moj lik u igri se pomakne ulijevo tek nakon 5 sekundi i to uz preskakanje (engl. stutter) . Teksture i slika u igri je uzasna, fali pola tekstura, zidovi i stijene postaju prozirni, pod je mjestimice proziran i slicno. Jednom rijecju, igra je neigriva.

Pogledajte na slici na sto to lici.

rage teksture

Lici na govno, eto !

I ja ne budi lijen, idem malo prosurfati u potrazi za rjesenjem. Rjesenje je da sami (!!!!) morate napraviti .cfg file za igru, napraviti novi folder na hard disku, skinuti najnovije beta drivere za graficku karticu pravljene specijalno za ovu igru, i na kraju molite Boga da vam sve radi. Meni ni uz sve gore navedeno igra nije htjela normalno raditi. i odustao sam od nje dok se ne pojavi neka normalna verzija.

Da bi stvar bila bolja, igra ima 20 GB (nevjerojatno, znam!) a nakon par dana je izasao i prvi patch za igru velicine 1 GB (!!!) .

Upravo maloprije citam da je danas izasla igra Might&Magic Heroes 6, i odmah je izasao i patch od 500 MB.

Izgleda da je postalo pravilo da igra izadje nedovrsena, a onda se mjesecima, nekada i godinama izdaju patchevi za nju da bi igraci mogli normalno igrati. Umjesto da se potrosilo par mjeseci vise, pa da je igra izasla napravljena do kraja i da u njoj svi uzivamo, umjesto sto se zajebavamo sa patchevima, driverima, i slicnim sranjima.

Za ovo je prvenstveno kriva glad za profitom, pa ajmo brze-bolje izdati igru, nema veze kakva je, da dignemo neku paru.

Nadalje, za ovo su krivi i vlasnici konzola, koji umjesto da imaju kod kuce PC, s kojim mogu raditi jos masu stvari osim igrati igre, oni imaju konzolu u koju ture DVD i igraju, jer su lijeni imati PC, jer Boze moj, tamo treba instalirati igru, a ko ce to, kome se to da, lakse je ovako.

 

Pozdrav svim konzolasima !

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/rage-teksture.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/rage-teksture-150x150.jpgdrmrgoodRazno
Da krenem od pocetka: Neki dan cujem da je izasla nova i po najavama odlicna PC igra Rage, koju su najavili tamo jos 2008. godine. I ne budi lijen, ja nabavim igru, instaliram ju i krenem igrati, a kad ono igra se vuce kao da imam PC star 10 godina. Pomaknem...