Kao sto sam i obecao jucer u postu Gran Turismo 4 PC emulacija, dajem vam detaljan tutorijal za podesavanje PCSX2 emulatora.
Slijedi tutorijal:
Kao prvo, potrebno je skinuti emulator sa linka : PCSX2 emulator . Kad ste to skinuli, instalirajte ga.
Za uspjesan rad programa potreban je i bios od PS2. Link za bios: PS2 BIOS download link . Bios odzipajte i kopirajte ga u C/Program Files/pcsx2/bios.
Napokon mozete i pokrenuti vas PS2 emulator. Pri prvom pokretanju PCSX2 ce izbaciti poruku: “PCSX2 need to be configured”, znaci trebate ga podesiti.
PCSX2 radi na sistemu pluginova, znaci postoji poseban plugin za grafiku, zvuk, kontroler(joypad), DVD ROM, i bios. Ostale stvari ne treba podesavati.
Pa da krenemo od grafike:
Najbolji i najcesce koristen graficki plugin je GSDX. Ako imate Dual Core procesor, odaberite verziju SSSE 3. Kad ispod plugina kliknete na Configure, dobit cete slijedecu sliku:

gsdxx

Prva postavka je rezolucija, druga je vrsta DirectX-a(obavezno odaberite Hardware), treca postavka vas zasad ne zanima, Aspect Ratio stavite na Stretch, i sve ostalo napravite kao na slici.

Zatim slijedi podesavanje zvuka. Odaberite SPU 2X i sve podesite kao na slici ispod:

spu2x

Za kontoler odaberite Lilypad plugin, i sami podesite dugmad od svog joypada kako vam najbolje odgovara.
Slika:

lilypad

Ako imate(pretpostavljam da da) .iso file od igre, DVD plugin ne trebate podesavati. A za bios odaberite bilo koji, to je svejedno.

Slijede postavke koje ce vam pomoci da od vaseg procesora izvucete maksimum. Te postavke se nalaze u Config -> CPU . Oznacite sve kvacice, a FPS stavite na Limit.
Otidjite na Config -> Speed Hacks i sve podesite kao na slijedecoj slici:

speedhacksh

Ako vam igra radi presporo, probajte pomaknuti klizac od VU cycle stealing udesno.
Kada ucitavate igru, ucitavajte ju na File -> Run ISO Image.
I to je to, nadam se da vam sve radi kao podmazano!
Ako budete imali kakvih problema, pisite komentare.
Lijep pozdrav !

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/gsdxx.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/gsdxx-150x150.jpgdrmrgoodTutorijali
Kao sto sam i obecao jucer u postu Gran Turismo 4 PC emulacija, dajem vam detaljan tutorijal za podesavanje PCSX2 emulatora. Slijedi tutorijal: Kao prvo, potrebno je skinuti emulator sa linka : PCSX2 emulator . Kad ste to skinuli, instalirajte ga. Za uspjesan rad programa potreban je i bios od PS2. Link...