Danas ću se malo osvrnuti na probleme naših hosting tvrtki ovdje u Hrvatskoj.

Na primjer ova stranica se nalazi na hostingu jedne hrvatske hosting tvrtke, ali što se dešava? Stranica zna tu i tamo biti nedostupna, a ja kada ih kontaktiram, prvo što će vam reći je:

“Poštovani, da li ste u zadnje vrijeme nešto mijenjali na stranici, stavljali novu temu, plugin ili nešto slično ?” Ako kojim slučajem odgovorite sa da, odmah će vam reći da je sigurno to uzrok. To mi se upravo desilo neki dan sa ovom stranicom koju sada čitate.

Međutim, ja sam znao da problem nije u promjeni teme, jer sam temu promijenio dan prije u popodnevnim satima, i sve je normalno radilo cijelo popodne i čitavu večer, kao i drugi dan dopodne. I ja obrišem temu i ostavim wordpress defaultnu temu, ali stranica i dalje ne radi. Ali ja sam je upogonio sam, jer sam obrisao .htaccess file i napravio sam novi, tu je negdje bio problem.

Danas mi se recimo desilo da jedna moja stranica na engleskom jeziku, koja se nalazi na hostingu od jednu druge tvrtke, također hrvatske, ne radi odnosno nedostupna je. Kao da ne postoji tj. kao da je netko obrisao sa nje sve fileove.

stranica nedostupna hosting

Obratio sam se hostingu preko ticketa za pomoć, da bih odgovor na ticket čekao čitavih sat i pol, a kad sam ga konačno dobio, pisalo je slijedeće:

“Postovani,
Potrudio sam se pomoci ali nisam nasao uzrok problema, ali svejedno cu i dalje nastaviti kako bi vam pomogao, iako je problematika third-party skripti izvan hosting usluge.
Ako vam je stranica nedostupna a nemamo kvarova tada je jedina mogucnost da je firewall blokirao Vas IP, obicno ako se pass upise vise puta pogresno u kratkom razdoblju (5 min).
Trenutno sam morao hitno na put (radi bolesti kceri) i prije veceras kasno ili sutra ujutro necu moci pogledati detalje firewalla.”

Meni je žao zbog njegove kćeri, ali kakva je to hosting firma u kojoj radi jedan čovjek, a kao “na glasu su” u Hrvatskoj?

I šta sad, neka ja čekam do sutra dok on meni ne osposobi stranicu? I skoro redovito se takva sranja događaju baš onda kada mi stranica malo skoči u Googleu i kada mi promet na njoj malo naraste.

A da bi stvar bila bolja, ja se uopće nisam niti ulogiravao na cPanel, jer je i on nedostupan, tako da nisam niti došao do ekrana gjde se upisuje password. Tako da nije do mene, nisam upisao nikakav krivi password jer niti nisam imao gdje, a još manje je problem nekakvih “third party skripti” na mojoj stranici.

E jadni li smo mi Hrvati, ni web stranicu ne možemo imat…

drmrgoodRazno
Danas ću se malo osvrnuti na probleme naših hosting tvrtki ovdje u Hrvatskoj. Na primjer ova stranica se nalazi na hostingu jedne hrvatske hosting tvrtke, ali što se dešava? Stranica zna tu i tamo biti nedostupna, a ja kada ih kontaktiram, prvo što će vam reći je: 'Poštovani, da li ste...