Registar branitelja je objavljen! Na stranici ciji su autori nepoznati otkriveni su tek motivi objave i trazilica koja omogucava pretragu po imenima i prezimenima branitelja. Pozivaju gradjane da potraze zanimljiva imena iz javnog i politickog života, te najavljuju iznenadjenja.

Autori stranice https://registar.branitelji.hr/app/index.html navode da se ne radi o cjelovitom dokumentu, nego tek o oko 90 posto podataka iz najcuvanijeg dokumenta, koji, objasnjavaju, nije tajan, nego su tajni samo neki podaci o osobama u njemu, koji niti nece biti objavljeni, objavio je Novi list. Osim toga, isticu: “Priroda informacije je da bude slobodna i to se sada dogodilo.”

Zbog sumnje da je upravo on objavio registar branitelja, danas je uhicen Marko Rakar, nesudjeni analiticar u Uredu Ive Josipovica i poznati bloger. Pusten je danas oko 23:30 sati, radi nedostatka dokaza.

Stranica https://registar.branitelji.hr/app/index.html je registrirana u Americi preko tvrtke Infinite Hosting, i nalazi se na serveru koji se nalazi u Americi. Tvrtka Infinite Hosting se vec ogradila, i tvrde da je nemoguce utvrditi tko je vlasnik stranice jer je registracija stranice kao i placanje potpuno anonimno.

Stranici je nemoguce pristupiti iz Hrvatske! Da li je to netko u HR blokirao, nije mi poznato. Medjutim, ja sam uspio pristupit stranici preko proxya. Na glavnoj stranici pisu razlozi zbog kojih je objavljen registar, a na dnu se nalazi link za pretragu.
Trazilica na stranici izgleda ovako:

registar branitelja

I nemojte nasjedati na fore sa Interneta da odete na tu i tu stranicu, pa da kod njih ima direktan link na registar, jer nije istina. Stranicu tako necete otvorit.
Ali mozete pokusati slijedece:

Otidjite na stranicu www.samair.ru/proxy/ i kada se otvori, dobijete slijedece:

proxyq

Kliknete na ovo oznaceno crvenom bojom, i izlistat ce vam se lista proxya. Nadjite neki transparent proxy iz Kanade ili USA.
To izgleda ovako:

proxylist

Otvorite Firefox, pa Tools, pa Options, pa Advanced, pa Network i konacno Settings.

firefoxua

Kliknite na Manual proxy configuration i tu upisete proxy adresu, a broj iza dvotocke upisete pod port, i kliknete ok. Prvo provjerite da li proxy radi, tako sto cete upisati www.google.com, ako to radi, znaci da mozete na registar branitelja bez problema !
Kad vas to vise ne bude zanimalo, ne zaboravite iskljuciti proxy tako sto cete kliknuti na no proxy, pa ok.
Pozdrav i do citanja !

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/registar.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/registar-150x150.jpgdrmrgoodRazno
Registar branitelja je objavljen! Na stranici ciji su autori nepoznati otkriveni su tek motivi objave i trazilica koja omogucava pretragu po imenima i prezimenima branitelja. Pozivaju gradjane da potraze zanimljiva imena iz javnog i politickog života, te najavljuju iznenadjenja. Autori stranice https://registar.branitelji.hr/app/index.html navode da se ne radi o cjelovitom dokumentu, nego...