U ovom postu ću se malo osvrnuti na neke neistine u vezi SEO tehnika, kao i u vezi nekih stvari vezano za update Googleovog algoritma.

Pa da krenemo:

1. Google EMD update – ovaj update lansiran je u rujnu 2012. godine, a vezan je za to da ako u nazivu domene imate glavnu ključnu riječ, to vam daje prednost nad konkurencijom. Sa ovim updateom to je trebalo biti anulirano tj. poništeno, pa ako vam je npr. ključna riječ prodaja auta, a domena prodajaauta.com, ne bi trebali imati prednost nad konkurencijom.

Međutim, kao vlasnik 8 web stranica, mogu vam iz prve ruke potvrditi da ovo nije istina, i da EMD update ne postoji. Ja uvijek kad pravim neku web stranicu, uzmem domenu koja je ujedno i glavna ključna riječ, i do sada se pokazalo da imam itekakvu prednost pred konkurencijom koja nema glavnu ključnu riječ u nazivu domene. Ovo se odnosi i na strano i na domaće tržište. Prednosti se očituju u tome da se vrlo brzo pojavim na prvoj stranici Googlea za glavnu ključnu riječ, kao i u dobroj posjeti web stranica

2. Mala vrijednost linkova iz iste C-class IP adresa – ova neistina (barem je neistina u mom slučaju, ali nemojte me držati za riječ) tvrdi slijedeće: Google umanjuje vrijednost linkova ako su iz iste C-klase IP adresa. Što to znači i što je C-klasa IP adresa ? Ako recimo imate više stranica na istom hostingu, stranice imaju skoro pa iste IP adrese, pa je tako C-klasa ovo: AAA.BBB.CCC.0-255 . Na primjer: 111.222.333.100 i 111.222.333.200 su ista C-klasa jer je treci niz znamenki (C – 333) isti . Priča se da je ovakvim linkovima znatno umanjena vrijednost, što u mom slučaju nije istina.

Smatram da je ovo točno jedino ako vam je velika većina backlinkova na stranicu ovakva. Ali ako od 1000 linkova imate 50 ovakvih linkova, to nema nikakve veze.

3. Najnoviji mit se pojavio nedavno a kaže – prednost u rezultatima u Googleu imaju stranice sa SSL certifikatom. SSL je oznaka za Secure Socket Layer tj. za enkripciju vaših podataka, na primjer na stranicama gdje unosite podatke sa vaše kreditne kartice ovo je obavezno, i vjerojatno ste već viđali ovaj znak:
SSL-Logo

 

 

 

Međutim, bilo bi izuzetno glupo da ja recimo na ovu stranicu na kojoj ste sad instaliram SSL, jer za to jednostavno nema potrebe. Vijest o ovome je izašla neki dan, i ne mogu još točno potvrditi da li je ovo istina, ali mi nema nikakve logike i zvuči blesavo.

Eto, toliko za danas, i ne vjerujte svemu što pročitate na netu vezano za SEO !

drmrgoodSve o SEOTutorijaliRazno
U ovom postu ću se malo osvrnuti na neke neistine u vezi SEO tehnika, kao i u vezi nekih stvari vezano za update Googleovog algoritma. Pa da krenemo: 1. Google EMD update - ovaj update lansiran je u rujnu 2012. godine, a vezan je za to da ako u nazivu domene...