Danas cu malo pricati o finesama AdSensea. Ne znam da li ste upoznati sa Googleovim TOS(terms of service, ili po nasu ugovor), ali ne smijete objavljivati nigdje sliku vasih zarada tj. glavni Adsense screen, jer se to kosi s pravilima i banirat ce vas, a kad vas AdSense jednom banira, jaako tesko cete se ponovo registrirat kod njih. Eventualno na nekog drugog clana kucanstva, a i to je upitno, jer je opet ista adresa i kucni broj. Isto tako, ne smijete sami klikat na reklame sa svoje stranice, jer Google sve gleda i prati, tako da ce vas isto banirat. Nadalje, ako korisnik dodje na vasu stranicu, klikne na reklamu te novootvorenu stranicu odmah zatvori, Google ce jako brzo zakljucit da od toga oglasivac nema koristi, i smanjit ce cijenu po kliku.

googleadsensef

Postoje jos i neke fore sta se tice oblika i velicine oglasa, pozicioniranja oglasa na stranici, jer nije svejedno gdje ce oglas stajati i kako izgleda. Jer ako stavite oglas zute boje na blogu koji je crn ili siv, taj oglas se previse istice i upravo vristi JA SAM REKLAMA. Jednostavno, mora se paziti na detalje. I nemojte raditi stranicu iskljucivo za AdSense, jer Google kuzi i to, i isto ce vas banirat. Radije napravite kvalitetnu stranicu sa zanimljivim sadrzajem, a ne stranicu kojoj je cilj zarada.
I na kraju, vise o tome mozete procitati u knjizi u pdf formatu, koja se zove: Google AdSense Secrets – What Google never told you.
Link vam necu dat, da me ne baniraju, hehehe. Snadjite se sami za ovu knjigu…
Pozdrav i do citanja!

drmrgoodSve o SEO
Danas cu malo pricati o finesama AdSensea. Ne znam da li ste upoznati sa Googleovim TOS(terms of service, ili po nasu ugovor), ali ne smijete objavljivati nigdje sliku vasih zarada tj. glavni Adsense screen, jer se to kosi s pravilima i banirat ce vas, a kad vas AdSense jednom...