Nekoliko puta mi se dogodilo da nisam uspio naci program ili film na torrentima, a niti na hosting servisima poput rapidsharea ili megauploada. Sto sad? Gdje naci potreban program ili neki rijedak film ili staru seriju (Kapelski kresovi, na primjer) ?
Ovdje na scenu stupa program pod nazivom Emule. To je filesharing program poput nekadasnjeg WinMX-a, samo je puno bolji i na njemu ima zbilja nevjerojatan broj fajlova. Kad kazem na njemu, mislim na ostale korisnike koji s vama dijele te fajlove i od kojih skidate. A posebno je dobar za skidanje fajlova bilo koje vrste koji su rijetki, tj. nemoguce ih je negdje drugdje naci. Evo i link za program:
Emule link .
Medjutim, u programu postoji par podesenja, koje je potrebno izvrsiti da bi imali cim vecu brzinu i cim bolje rezultate pretrage. Evo slike kako izgleda glavni prozor Emulea:

emuleh

Slika je malo sitna, doduse, ali program nije toliko kompliciran, skuzit cete ga brzo. Da bi Emule radio punom brzinom, i da bi dobivali cim vise rezultata pretrage, potebno je, kao i kod torrenta, forwardirat port na vasem routeru (opisano u postu Torrenti 2. dio – fina podesenja) . Odete pod Preferences i tamo cete pod Connection naci TCP i UDP port, koji kad ste upisali, iste otvorite u svom routeru.

Emule ima dvije mreze na kojima mozete traziti fajlove. To su serveri Emulea i Kademlia network, skraceno Kad.

Slika:

emulep

Pod broj 1 je vrsta fajla koju trazite, pod broj 2. mreza na kojoj trazite (Global Servers, Kad itd.) a broj 3. je Search prozor Emulea.

Obicno se sa Kad trazenjem dobije puuuno veci broj fajlova.
Eto, toliko za danas i sretan download!
P. S. znat cete da su vam portovi dobro forwardani ako vam na Servers prozoru od Emulea dolje desno,pod Info –  E2kNetwork pise High ID. Ako pise LowID, nesto niste dobro napravili…

drmrgoodTutorijali
Nekoliko puta mi se dogodilo da nisam uspio naci program ili film na torrentima, a niti na hosting servisima poput rapidsharea ili megauploada. Sto sad? Gdje naci potreban program ili neki rijedak film ili staru seriju (Kapelski kresovi, na primjer) ? Ovdje na scenu stupa program pod nazivom Emule. To...