U svojoj praksi s racunalima, imao sam nekoliko slucajeva spasavanja podataka s hard diska. Napominjem da u pitanju nisu bili nikakvi hardverski kvarovi, jer je to skoro pa nemoguce popraviti, osim ako ne nadjete identican hard disk, i to samo u slucaju da je elektronika hard diska u kvaru. Sve ostale kvarove je nemoguce popraviti u kucnoj radinosti, za to postoje specijalne tvrtke koje se time bave.

spasavanje podataka

Na slici su prikazani uzroci gubitka podataka

U tih par slucajeva bilo je u pitanju slucajno brisanje fileova sa delete ili formatiranje hard diska prilikom instalacije, a vlasnik je zaboravio snimiti slike na CD.
U prvom slucaju, kada se recimo slike obrisu sa delete, ako nije ispraznjena Recycle Bin (Kanta za smece), ovo je vrlo jednostavno napraviti. Dvokliknete na Recycle Bin, oznacite sve fileove koje zelite vratiti i desnim dugmentom misa otvorite opciju Restore na koju kliknete, i sve se vraca nazad gdje je i bilo.
U svim ostalim slucajevima moramo posegnuti za dodatnim softverom, kojega ima hrpa po Internetu. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji, je Get Data Back. Postoje dvije verzije: for FAT32 i for NTFS. Vama ce trebati ovaj drugi.
Za program se sami snadjite, jer je samo demo legalan. Probajte na torrentima naci cijelu verziju.
U programu postoji nekoliko opcija:

getdataback

Odaberite onu koja najbolje odgovara vasem slucaju, i pokrenite skeniranje fileova. Ovo moze potrajati vrlo dugo, cak i desetak sati, ovisno o broju fileova i brzini vaseg kompa.

NAPOMENA: Ako su podaci koje zelite vratiti bili na recimo C: disku, podatke uvijek vracajte na D: disk, i obrnuto !

Pozdrav i do citanja !

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/causesofdataloss.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/causesofdataloss-150x150.jpgdrmrgoodTutorijali
U svojoj praksi s racunalima, imao sam nekoliko slucajeva spasavanja podataka s hard diska. Napominjem da u pitanju nisu bili nikakvi hardverski kvarovi, jer je to skoro pa nemoguce popraviti, osim ako ne nadjete identican hard disk, i to samo u slucaju da je elektronika hard diska u kvaru....