Morao sam ovo napisati jer sam isfrustriran i ljut.

Što se desilo ? Pred nekih možda 2 mjeseca, jedan moj dobar prijatelj imao je udes s autom. On nije bio kriv nego se u njega zabio VW kombi i razvalio mu haubu, branik, blatobran, svjetlo, akumulator, dobila su i oba boka na autu i jos neke sitnice.

Kao što je to kod nas običaj, slijedi natezanje s osiguranjem. Nisu znali da li će ić na totalnu štetu, da li na popravak, ali se osiguranje konačno odlučilo, proglašena je totalna šteta.

Da bi mogli pratiti dalje post, moram napisati o kojem autu se radi. Znači auto je Škoda Fabia koja, istog godišta, po oglasnicima košta u najboljem slučaju 20000 kuna, a najčešće između 22 i 23 tisuće kuna.

Oni su frendu ponudili 8000 kuna, a sad ti prihvati ili se žali i nateži s njima još koji mjesec ako ne i godinu. Kako je moguće da za auto koji objektivno vrijedi 20000 kuna dobiješ za totalnu štetu samo 8000 kuna, što nije niti 50 % ? Pa moguće je, jer država podržava ovakav lopovluk i ovakav lihvarski način poslovanja. O ovome sam već pisao u postu Euroherc osiguranje – legalizirani lopovluk, pa i to pročitajte.

Postavlja se pitanje da li će frend uopće uspjeti popraviti auto za 8000 kuna, jer samo farbanje će ga vjerojatno doć toliko, pošto je farba metalik.

Znači najbolje vam se strovalit u provaliju skupa s autom, jer ne daj bože da vas netko pogodi sa autom, neovisno na kojem ste osiguranju, znajte da ste odmah ispušili i da ste odmah na gubitku cca 10000 kuna.

Tog ima samo kod nas !

drmrgoodRazno
Morao sam ovo napisati jer sam isfrustriran i ljut. Što se desilo ? Pred nekih možda 2 mjeseca, jedan moj dobar prijatelj imao je udes s autom. On nije bio kriv nego se u njega zabio VW kombi i razvalio mu haubu, branik, blatobran, svjetlo, akumulator, dobila su i oba...