Ako ste čitali moj post Virus na Facebooku, onda znate o cemu se radi. Ako niste pročitajte ga.

Nakon što sam frendici spojio hard disk nazad, Windowsi su se normalno podigli i sve je radilo kao i prije.

Ali, nakon par dana me zvala i rekla mi da se nikako ne može spojiti na Facebook. Može se spojit na sve stranice, ali na Facebook nikako. Rekao sam joj da osim sa Firfoxom, proba i sa Internet Explorerom i Google Chromeom. Isprobala je sve 3 varijante, ali ništa. Neće na Facebook i gotovo.

Sa ovim problemom se nikada nisam susreo. Maloprije sam bio kod nje i odlučio ići redom i nekim logičkim razmišljanjem.

Prvo sam pokušao obrisati cache od Firefoxa, i spojiti se na Facebook, ali i dalje ništa. Firefox je javljao grešku: ssl_error_rx_record_too_long. Nakon toga sam probao u opcijama od Firefoxa unesti neku proxy adresu i spojiti se tako na Facebook, i uspjelo mi je ! Znao sam u čemu je problem i sada je samo trebalo ukloniti taj problem.

Virus je izmijenio HOSTS file u Windows system32 direktoriju. U biti, pravog HOSTS filea tamo nije niti bilo, nego se file zvao hists, i bilo je očito da je virus tamo upisao nešto svoje.

Malo sam googlao, i uspio naći originalne HOSTS fileove za Windows XP,Vistu i 7 na ovoj adresi: Original Windows /all versions) hosts files .

hosts_file

Nakon downloadanja filea, ekstraktirao sam arhivu, i kopirao originalni Windows 7 hosts file u C:\Windows|system32\drivers\etc folder.

Naravno, sve je radilo kao podmazano, može se na Facebook, kao i na sve ostale stranice.

 

Toliko za danas, čitamo se dalje !

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/hosts_file.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/hosts_file-150x150.jpgdrmrgoodTutorijali
Ako ste čitali moj post Virus na Facebooku, onda znate o cemu se radi. Ako niste pročitajte ga. Nakon što sam frendici spojio hard disk nazad, Windowsi su se normalno podigli i sve je radilo kao i prije. Ali, nakon par dana me zvala i rekla mi da se nikako ne...