Kako prenose mnogi hrvatski portali, izašla je na vidjelo informacija da je Vlada Jadranke Kosor u određenom razdoblju 2010. godine uz pomoc Googlea cenzurirala neke sadržaje dostupne hrvatskim korisnicima.

Prema podacima Google Transparency Reporta, Google tražilica je u razdoblju od srpnja do prosinca 2010. godine ukonila razne sadržaje dostupne korisnicima iz Hrvatske, a na zahtjev bivše vlasti predvođene Jadrankom Kosor.

Zanimljivo, to je i jedino razdoblje u kojem su iz Hrvatske dolazili zahtjevi za uklanjanjem sadržaja, a kako Google ne objavljuje razloge uklanjanja ako se to dogodilo manje od deset puta, nije moguće vidjeti o kojim se zahtjevima radilo.

vlada cenzurirala internet

Google nema praksu objavljivati točan broj zahtjeva za cenzurom ukoliko ih je manje od deset, tako da nije poznat točan broj zahtjeva, kao ni o kojim se točno spornim sadržajima radi.

Prije i nakon tog razdoblja, važno je napomenuti, Google nije cenzurirao internet u Hrvatskoj.

Kako Google sam navodi, zahtjev koji vlade upute na njihovu adresu nije direktno povezan sa stanjem cenzure u toj državi jer se često poklapaju i sa pravilima o dopuštenom sadržaju koja provodi sam Google, a koje bi svjetska tražilica s vremenom i sama cenzurirala.

Zašto je vlada Jadranke Kosor tražila uklanjanje sadržaja teško da će se doznati od njih, no očito je da je Google uklanjao sve što je zatraženo, pa bi bilo zgodno saznati što je to toliko mučilo HDZ-ovce da su morali tražiti pomoć Googlea.

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/02/google_cenzura.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/02/google_cenzura-150x150.jpgdrmrgoodRazno
Kako prenose mnogi hrvatski portali, izašla je na vidjelo informacija da je Vlada Jadranke Kosor u određenom razdoblju 2010. godine uz pomoc Googlea cenzurirala neke sadržaje dostupne hrvatskim korisnicima. Prema podacima Google Transparency Reporta, Google tražilica je u razdoblju od srpnja do prosinca 2010. godine ukonila razne sadržaje dostupne korisnicima...