Mnogi korisnici racunala imaju problema sa Windowsima 7 i igrama.
Kod mene se, konkretno, ovi problemi manifestiraju tako da Windowsi 7 ne reguliraju brzinu vrtnje ventilatora graficke kartice ovisno o temperaturi, nego se ventilator vrti uvijek na istoj brzini, sto kod novih zahtjevnih igara dovodi do pregrijavanja graficke kartice i blokiranja PC-a. Napominjem da imam ATI HD4770, tako da ne znam kako stoje stvari sa nVidia grafickim karticama.
Ovako nesto se ne dogadja u Windowsima XP, gdje sve radi za 10. Znaci, zakljucak je da Windowsi 7 imaju bug, koji je po meni ogroman i moze dovesti do unistenja i pregaranja vase graficke kartice.
Kako rijesiti ovaj problem?
Nakon mukotrpnog trazenja rjesenja,  mjeseci i mjeseci googlanja, citanja foruma i svega ostalog sto mi je moglo pasti na pamet, nasao sam rjesenje koje je konacno, djelotvorno i funkcionalno:
Prvo je potrebno skinuti ATi Tray Tools i instalirati ga. Nakon instalacije, ATI Tray Tools se smjesta u tray na dnu ekrana. Kliknite desnim dugmetom misa na njegovu ikonu, pa zatim na Hardware, pa na Overclocking settings, i konacno na Fan. U Fan postavkama potrebno je sve podesiti kao na slici:

windows 7 problemi u igrama

Prvo kliknete na tab „Fan“ i u njemu odmah kliknite „Include in Profile“. Ako radite profil samo za ventilatore, pripazite da vam NEMA kvacice kod „Include clocks in profile“ na prvom tabu (Overclocking). Nakon toga, na dnu kliknite APPLY i tek onda plavu ikonicu SAVE i dajte mu neko ime. Ako ne lupite prvo Apply, imate dobre sanse da ce vam snimiti krive podatke.
Na kraju podesite program tako da se pali skupa sa Windowsima (“Tools & Options”->”General Options”->”General”->”Load with windows”) i da se kod paljenja ATT-a odmah loada taj profil (na dnu “Overclocking settings” prozora odaberete „Load selected profile at startup“ i odaberete taj s podešenim ventilatorom. Ako ste si podesili ventilator kroz “Automatic” opciju sa ispravnom tablicom, imat cete prilicno tih i hladan komp u 2D, a kad krenete u igru ventilator ce sam ubrzavati koliko treba. Dakle nemate nikakvih razmisljanja “joj jesam li upalio?” i sl. – samo kad prvi put sve podesite kako treba.

Lijep pozdrav i do citanja !

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/attu.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/attu-150x150.jpgdrmrgoodTutorijali
Mnogi korisnici racunala imaju problema sa Windowsima 7 i igrama. Kod mene se, konkretno, ovi problemi manifestiraju tako da Windowsi 7 ne reguliraju brzinu vrtnje ventilatora graficke kartice ovisno o temperaturi, nego se ventilator vrti uvijek na istoj brzini, sto kod novih zahtjevnih igara dovodi do pregrijavanja graficke kartice i...