Pošto radim preko Interneta, računao sam da mi je na C: disku ostalo puno videa i nekih drugih fileova koji mi zauzimaju puno prostora. Ali niti nakon čišćenja ovih fileova nisam uspio značajnije povećati prostor na C: disku. Međutim, surfajući naišao sam na odlično rješenje u vidu jednostavne naredbe u command promptu (bivši DOS).

Znači u Search bar na koji se nalazi na dnu prozora koji se otvara klikom na start upišite cmd i sitisnite Enter. Otvara se command prompt. On je po defaultu u vašem User folderu, pa morate izaći iz njega tako što ćete upisati cd.. pa stisnuti Enter, pa opet cd.. pa stisnite Enter. Zatim je potrebno ući u system32 folder koji se nalazi u windows folderu. Znači cd windows pa Enter, pa cd system 32 pa Enter.

Nakon toga upišite ovu naredbu: dism /online /cleanup-image /spsuperseded

To će izgledati ovako

cmd prompt

Ovime se smanjuje veličina winsxs foldera, u kojem ostaju backupovi svakog service packa i svakog windows updatea. Moguće je smanjiti njegovu veličinu za 3-4 pa i više GB !

Toliko za danas, čitamo se i dalje !

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/07/cmd-prompt.jpghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/07/cmd-prompt-150x150.jpgdrmrgoodTutorijali
Pošto radim preko Interneta, računao sam da mi je na C: disku ostalo puno videa i nekih drugih fileova koji mi zauzimaju puno prostora. Ali niti nakon čišćenja ovih fileova nisam uspio značajnije povećati prostor na C: disku. Međutim, surfajući naišao sam na odlično rješenje u vidu jednostavne naredbe...