Stigla je revolucija u igranju! Zaboravite na joypade, tipkovnicu i mis, jer Microsoft donosi novu revolucionarnu tehnologiju kroz Kinect. Ako znate kako micati rukama, mahati nogom pri udaranju lopte ili se tuci, vi i vasi prijatelji mozete odmah krenuti u nevjerojatnu novu dimenziju igranja.. Ne treba vam nikakvo iskustvo u igrama osim zivotnog iskustva. Kako to radi?
Fora je u tome da konzola posjeduje vrlo osjetljive senzore od kojih je jedan RGB kamera zaduzena za prepoznavanje lica i prikazivanje videa, a druga je infracrvena kamera u kombinaciji sa infracrvenim odasiljacem, koji su zaduzeni za pracenje pokreta i dubinu, tj, trodimenzionalnost. Ako u svojoj dnevnoj sobi zamahnete nogom, i igrac na ekranu iz nogometne ekipe isto zamahne nogom i udari loptu. Natal ima svoj interni sistem procesiranja primljenih signala, i dijeli vase tijelo na 48 tocaka koje se prate u realnom vremenu, i moze “osjetiti” vase tijelo u 3 dimenzije. Tako da recimo na mapi koja mjeri dubinu, ruke se pojavljuju toplije nego ramena, tj. blize su ekranu, na taj nacin se racuna dubina pomocu infracrvenog signala. Natal se spaja na obicni Xbox 360, samo jos treba pricekati igre namijenjene bas njemu. Zamislite recimo igrati nogomet na taj nacin, ili recimo neki dobar RPG ili Call of Duty! Strava! Ali dosta pisanja, najbolje cete to vidjet u jednom demo videu:

Nevjerojatno, jelda?! Evo jos jedan video:

drmrgoodRazno
Stigla je revolucija u igranju! Zaboravite na joypade, tipkovnicu i mis, jer Microsoft donosi novu revolucionarnu tehnologiju kroz Kinect. Ako znate kako micati rukama, mahati nogom pri udaranju lopte ili se tuci, vi i vasi prijatelji mozete odmah krenuti u nevjerojatnu novu dimenziju igranja.. Ne treba vam nikakvo iskustvo...