Na veliku moju (a nadam se i vašu) žalost, danas je podlegla prva žrtva Internet cenzure, i Internet kakvog znamo je završio sa svojim postojanjem.

Dragi čitatelji, upravo danas započela je cenzura Interneta !

Ovdje vam dajem novi link za Megaupload: http://109.236.83.66/

Da dobro ste pročitali i ovo nije šala, naime, bez obzira na to što SOPA i PIPA zakoni još nisu izglasani u američkom kongresu, samo dan nakon zamračenja nekih stranica u korist prosvjeda protiv ovih zakona, uhićene su 4 osobe na Novom Zelandu.
Ove 4 osobe su optužene pod sumnjom da su one vlasnici www.megaupload.com , jedna od 20 najpopularnijih stranica na Internetu za dijeljenje fileova.
Megaupload se optužuje da je nanio štetu veću od 500.000.000 $ kršenjem autorskih prava.Megaupload je jedna od mnogih vrlo posjećenih web stranica koja omogućava korisnicima da uploadaju bilo koji medij po svom izboru koji može biti prevelik za tradicionalnu online distribuciju. Umjesto e-mail i instant messaging, korisnici Megaupload i sličnih web stranica mogu uploadati velike datoteke, a zatim dati link na drugi dio svijeta za jednostavno preuzimanje. Na web stranici tvrde da su uvijek bili marljivi u rješavanju prigovora u vezi piratskih materijala, ali vlasti su jednostavno ugasile Megaupload dok su pod istragom.

Vijest dolazi samo nekoliko sati nakon što je tisuće stranica ukinulo privremeno zamračenje protiv SOPA i PIPA zakona, prosvjed su podržali mnogi, uključujući Wikipediju, Reddit i Google.

Kim Dotcom, bivši Kim Schmitz, bio je među četiri osobe u Novom Zelandu koji su uhićeni u četvrtak zbog kršenja zakona protiv piratstva. Sama tvrtka se nalazi u Hong Kongu , a Swizz Beatz, suprug Grammy dobitnika Alicia Keys, je predsjednik Uprave Megauploada. Dotcom se optužuje od strane vlasti kao osnivač Megaupload Limited postoje i  druge osobe optužene da su povezane, što uključuje građane Nizozemske, Estonije, Njemačke i Slovačke.

cenzura interneta

Ministarstvo pravosuđa piše da je ” više od pet godina web stranica djelovala nezakonito, reproducirala i distribuirala kopije, kršila autorsko pravo zaštićenih djela, uključujući i filmove – često prije prikazivanja u kinima – glazbu, televizijske programe, elektroničke knjige i poslovne i zabavne programe. ”

Megaupload je sam sebe reklamirao da ih je posjećuje oko 50 milijuna korisnika svaki dan i čine četiri posto sveukupnog internet prometa. Ministarstvo pravosuđa vjeruje da su oni koji su vlasnici zaradili više od 175 milijuna dolara nezakonite dobiti od prodaje oglasa i pretplate na stranici.

Nameće se jedno pitanje: da li nam svima slijedi ono što se desilo Kinezima, naime da Vlada kontrolira na koje stranice možemo ići, jer ako niste znali, u Kini Google ne postoji.

Tko je slijedeći ?

https://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/ceanzura-interneta.pnghttps://no1tutorials.net/wp-content/uploads/2012/01/ceanzura-interneta-150x150.pngdrmrgoodRazno
Na veliku moju (a nadam se i vašu) žalost, danas je podlegla prva žrtva Internet cenzure, i Internet kakvog znamo je završio sa svojim postojanjem. Dragi čitatelji, upravo danas započela je cenzura Interneta ! Ovdje vam dajem novi link za Megaupload: http://109.236.83.66/ Da dobro ste pročitali i ovo nije šala, naime, bez...